This question and its answers are only available in Greek

Έκανα λάθος που ρώτησα αν μπορώ να κρατήσω το μωρό μετά την αυχενική διαφάνεια;

καλησπερα,σε δυο βδομαδες θα κανω την πρωτη αυφενικη διαφανεια και ρωτησα τον γιατρο αν εχω την επιλογη οταν κανω την μεγαλη διαφανεια να κρατησω το μωρο η οχι αν φανει κατι αρνητικο . Εκανα λαθος που ρωτησα χωρις ακομα να γνωριζω ? ακουστηκε να ρωτησα κατι κακο?

  • Submitted on 11/05/2023

5 specialists answered

  • Οι υπερηχοι της κύησης είναι 3. Η αυχενική διαφάνεια περίπου στις 12 εβδομάδες, η Β επιπέδου περίπου στις 22 εβδομάδες και το doppler ανάπτυξης περίπου στις 32 εβδομάδες κύησης ( λέω τον μέσο όρο των εβδομάδων της κύησης). Ο στόχος αυτών των εξετάσεων είναι να βρεθούν πρόβληματα του εμβρύου και αν αυτά είναι μικρά κ διορθώνονται ή αν είναι συμβατά με την ζωή ή την μακροχρόνια επιβίωση του εμβρύου. Συνεπώς, καλά κάνατε κ ρωτήσατε και η απάντηση είναι πως ακόμα και στο τελευταίο τρίμηνο της κύησης αν βρεθεί πρόβλημα στο εμβρυο μπορεί η κύηση να τερματιστει.

    Πανά Αντιγόνη

    Gynecologist - Obstetrician

    |

    Ano Touba

    Πανά Αντιγόνη
  • Όχι είναι επιλογή σας

    Βαρχαλαμά Ευγενία

    Gynecologist - Obstetrician

    |

    Korydallos

    Βαρχαλαμά Ευγενία
  • Μπορείς να κάνεις οποία ερωτηση αισθάνεσαι στον γιατρό σου

    Hatzidaki Valy

    Gynecologist - Obstetrician

    |

    Neo Psychiko

    Hatzidaki  Valy
  • Την Αυχενικη Διαφάνεια την κάνουμε για να μάθουμε αν το έμβρυο έχει πρόβλημα. Σε παθολογικές καταστάσεις υπάρχει δυνατότητα διακοπής κύησης . Αυτο ρωτήσατε νομίζω.

    Andrioti Liliana

    Gynecologist - Obstetrician

    |

    Nea Erythraia

    Andrioti Liliana
  • Δεν υπάρχει μικρή και μεγάλη διαφάνεια. Υπάρχει ο υπέρηχος πρώτου τριμήνου στον οποίο μετράται και η αυχενική διαφάνεια, και έπειτα υπάρχει ο υπέρηχος δευτέρου τριμήνου, όπου εξετάζεται όλη η ανατομία του εμβρύου. Όλες οι εξετάσεις που γίνονται είναι για αντιληφθούμε αν το έμβρυο έχει κάποιο πρόβλημα. Η απόφαση για τη συνέχιση ή όχι μιας εγκυμοσύνης με παθολογικά ευρήματα, λαμβάνεται αποκλειστικά από τη μητέρα.

    Αρουτζίδης Σταύρος

    Gynecologist - Obstetrician

    |

    Kallithea

    Αρουτζίδης Σταύρος

The content provided is strictly informational and should not be considered a replacement for professional advice from doctors or healthcare providers.

Have a question? Ask our specialists

Ask anonymously Ask for free

Ask our specialists

We’ll email you here as soon as a specialist answers your question

QnA guideline for submitting question

Provide context and detail about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Avoid offensive or abusive content, as well as name references
Do not ask about prices, prescriptions, or diagnoses
Submit your question
We’ll email you here when there is an answer
We got your question

We’ll email you when a specialist replies.

We couldn’t submit your question

An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.

Do you need to see a health expert right away?

Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes

Mobile Image
success envelop

We have received your question!

We’ll send you an email when a specialist responds.

docontime

No time to wait? No problem.

Talk to a specialist daily from 08:00 to 23:00, via chat or video and get the answers you need in minutes.

docontime

Need guidance that’s tailored to you?

When it comes to medication, it’s best to get answers that are tailored to your medical history. Chat with a specialist to get safe, personalized guidance in minutes.