Καλησπέρα σας. Στη συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης μου "Καλησπέρα! Πότε ένα απονευρωμενο δόντι γίνεται ασυμπτωματικο", θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το δόντι δεν ανταποκρίνεται σε ζεστό, κρύο η όξινο. Ούτε υπάρχει αυτός ο διαξιφιστικος πόνος που υπήρχε πριν την απονεύρωση κατά τη μάσηση. Υπάρχει μια ενόχληση κατά τη μάσηση, και επίσης κατά το χτύπημα του δοντιού με το σκληρό μέρος της οδοντόβουρτσας. Ευχαριστώ όλους για τις προηγούμενες απαντήσεις σας.
Μετα την απονευρωση ενα δοντι δεν εχει πλεον ευαισθησια στα θερμικα ερεθισματα,ωστοσο ενιοτε μπορει να παρουσιαζει για λιγες ημερες μια ευασθησια στην πιεση,κατι το οποιο ειναι φυσιολογικο,οποτε και μετα απο λιγο διαστημα σταματαει να ενοχλει
Dentist
Ilioupoli
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ 2..3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΘΟΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ...ΕΚΠΟΛΦΩΣΗ,ΔΙΕΥΡΙΝΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΡΙΖΙΚΩΝ ΣΩΛΙΝΩΝ ,ΕΜΦΡΑΞΗ ΑΥΤΩΝ
Στην επίκρουση τα απονευρωμένα ενίοτε είναι ελαφρώς συμπτωματικά.
Πολυ ωραία αυτη είναι κ μια φυσιολογική εξέλιξη μετα την απονεύρωση. Οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε ειμαστε στη διάθεση σας
Υπαρχει η πιθανοτητα το δοντι να ειναι ευαισθητο στην μασηση για αρκετο καιρο μετα απο την ενδοδοντικη θεραπεια
Αυτό που νιώθετε με το χτύπημα της οδοντόβουρτσας δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι . Το ότι το νιώθετε κατά τη μάσηση μπορεί να σημαίνει ότι είναι λίγο ψηλό . Επικοινωνήστε καλύτερα με τον οδοντίατρο σας
Dentist
Marousi
Φυσιολογικά μετά την πάροδο μιας εβδομάδας με 10 ημέρες δεν υπάρχουν ούτε αυτές οι ήπιες ενοχλήσεις που προέρχονται απο το περιοδοντιο κ το οστό γύρω απο την ρίζα αν συνεχίζει η ενόχληση που περιγράφετε για ένα μήνα απο το πέρας της θεραπείας ισως καλό θα ήταν να ελέγξετε με καρμπόν στον οδοντιατρο τις επαφές που έχει το σφράγισμα ή η στεφανη που έχει μπει στο δόντι μήπως υπάρχει κάποια πρόωρη επαφή με τα απέναντι δόντια .χρειάζεται πάντως ενδελεχής έλεγχος όταν μια ενόχληση σε απονευρωμένα δόντια επιμένει που περιλαμβάνει κ αξονική στην περιοχή του υπαίτιου δοντιού
Με τον καιρό θα πρέπει να φύγουν και αυτά τα συμπτώματα, διαφορετικά θα πρέπει να γίνει ακτινογραφία να δούμε τι συμβαίνει.
Καλημέρα σας,κάποιες φορές υπάρχει ευαισθησία για εβδομάδες μετά την απονεύρωση. Όμως μπορεί όντως να υπάρχει κάποιος ριζικος σωλήνας που δεν απονευρωθηκε ή δεν μπορεί να απονευρωθει αν είναι παραπλευρος.Καλο είναι να σας δει κάποιος ενδοδοντιστης με ειδικό εξοπλισμός,μικροσκόπιο.
Υπάρχει πιθανότητα να σταματήσουν οι ενοχλήσεις ε μέσα στις επόμενες μέρες. Αν στην μασήσεις συνεχίσει να υπάρχει ενόχληση τότε καλά θα είναι να ελέγξουμε ακτινογραφικά το δόντι καταρχήν για να δούμε την ποιότητα της απονεύρωσης.
Αν έχετε ολοκληρώσει την απονεύρωση λίγες μέρες είναι φυσιολογικό, αν την έχετε ολοκληρώσει πάνω από μια εβδομάδα, τότε πιθανά το δόντι έχει κάποιο κάταγμα. Τίποτε από αυτά δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί χωρίς κλινική εξέταση και ακτινογραφία.
Είναι φυσιολογικό να σας πονάει στην μάσηση ή στο χτύπημα με κάποιο σκληρό αντικείμενο.
Η όλη αυτή αντίδραση έχει να κάνει με τραυματικά αίτια (από την θεραπεία) και το δόντι γίνεται τελείως ασυμπτωματικο περίπου μία βδομάδα με δέκα μέρες μετά το τέλος της θεραπείας.
Συνήθως διαρκεί 4-5μέρες το πολύ.
Θα σας συμβουλευα να επικοινωνήσετε με τον οδοντίατρο σας εφόσον η ενόχληση συνεχίζεται.
Τα συμπτωματα φευγουν οταν ολοληρωθει η απονευρωση σωστα,κλειστουν και σφραγιστουν ριζες και δοντι
Aυτο μας κανει να υποπτευομαστε οτι ισως κατι τρεχει.κανονικα δεν θα πρεπε να υπηρχε η ευαισθησια που αναφερετε κατα το χτυπημα.με την οδοντοβουρτσα.μπορει η ενδοδοντικη θεραπεια να μην ειναι επιτυχημενη κ δημιουργηθηκε καποιο αποστημα,αλλα αυτο θα ηταν καλυτερα να επιβεβαιωθει με καποια ακτινογραφια επιπλεον.αν τυχον συμβαινει κατι τετοιο η θεραπεια θα πρεπει να επαναληφθει απο εναν εμπειρο γιατρο η αν το ερεθισμα επιμενει τοσο κ κατανταει ενοχλητικο θα μπορουσε να γινει κ εξαγωγη.
Λογικό να μην ανταποκρίνεται σε ερεθίσματα εφόσον είναι απονευρωμενο.Σταδιακα η συμπτωματολογια που αναφέρετε, θα μειωθεί και θα εξαφανισθει
Η ενόχληση κατά την κάθετη επικρουση επί του δοντιου, μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει για λίγο καιρό μετά το τέλος της ενδοδοντικης θεραπείας, ώσπου να υποχωρήσει εντελώς.
Θα περάσει και αυτή η ενόχληση με τον καιρό.
Ασυμπτωματικό ορίζουμε οτιδήποτε δεν αντιδρά. Δηλαδή δεν πονάει. Ο πόνος μπορεί προκληθεί από θερμικά, χημικά ερεθίσματα, επίκρουση ή μόλυνση που υπάρχει στο δόντι και δημιουργεί φλεγμονή.
Συνήθως μετα την διαδικασία της απονεύρωσης μπορούν να υπάρξουν μικροενοχλήσεις οπως αυτές που νιώθετε όταν τρώτε η χτυπάτε το δόντι με την οδοντόβουρτσα οι οποίες υποχωρούν σιγα σιγα με παυσίπονα.
Είναι καλό σημάδι ότι το δόντι δεν είναι ευαίσθητο στα ερεθίσματα . Αυτές οι ενοχλήσεις στο δάγκωμα και στο χτύπημα κάποιες φορές διαρκούν καιρό έως ότου επουλωθεί πλήρως το οστό γύρω από το δόντι. Παρόλα αυτά πρέπει να γίνει κλινική και ακτινογραφικη εξέταση ωστε να αποκλειστεί άλλη βλάβη
Καλησπέρα. Έχει ολοκληρωθεί η απονεύρωση? Είναι φυσιολογικό για λίγες μέρες μετά το τέλος της απονεύρωσης να υπάρχουν αυτά τα συμπτώματα. Αλλά για λίγες. Αν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, είναι απόλυτα φυσιολογικό.
Όταν ένα δόντι δεν ανταποκρίνεται στα θερμοκρασιακά ερεθίσματα θεωρείται νεκρό και όχι απονευρωμενο. Απονευρωμενο είναι όταν ολοκληρωθεί ορθώς τεχνικά η ενδοδοντικη θεραπεία που αποκαλείται απονεύρωση. Ένα νεκρό δόντι , είναι αυτό που έχει χάσει την ζωτικότητα του λόγω τραύματος η μικροβίων . Η νέκρωση είναι παθολογική διαδικασία και απαιτεί θεραπεία. Όταν φύγει εντελώς η ζωτικότητα του δοντιού, δηλαδή δεν υπάρχει ζωντανός πολφος-νευρο και συσσωρεύουν βακτηρίδια, παύει να έχει αυτόματο η νυχτερινό πόνο και δημιουργεί τότε έντονη ενόχληση στην επικρουση και στη μάσηση.
Dentist
Trikala
Οι ευαισθησία μετά την ενδοδ. θεραπεία διαφέρει σε κάθε περίπτωση.. Είναι αρκετά σύνηθες να υπάρχει ενόχληση κατά την μασηση και ίσως και στην επικρουση, η οποία μέρα με την ημέρα πρέπει να φθίνει... Αυτή η διαδικασία μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να διαρκέσει και 1-2 εβδομάδες μέχρι να φύγει τελείως
Ένα θεραπευμένο ενδοδοντικα δόντι μπορεί να εμφανίζει ευαισθησία μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας ως αποτέλεσμα πιθανού ερεθισμού κατά την διαδικασία εμφραξης. Εφ´οσον η θεραπεία είναι άρτια βιολογικά κ τεχνικά, η ευαισθησία αυτή θα παρέλθει μετά σπο μερικές ημέρες. Εάν διατηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συνίσταται η επίσκεψη στον οδοντίατρο που έκανε την θεραπεία.
Ήπια ενοχληση λοιπον συμβατή με μια μαλλον φυσιολογική επουλωση. Οπως σε ολες τις θεραπείες καλο ειναι να εχει παρακολουθηση και επανεξεταση, ειδικα στους 9μηνες με 1 χρονο για την επουλωση που θελουμε να δουμε και σε ακτινογραφια εφοσον υπηρχε βλάβη πριν και βεβαια στο τακτικο μας ελεγχο οπου καλο ειναι να μεταφερουμε στον/στην ιατρο μας ολους τους προβληματισμους και τυχον συμπτωματα που παντα βοηθαει στην εγκαιρη διαγνωση
The content of the answers is strictly informative and should not be considered a substitute for medical advice
Get answers to your health concerns. Submit your question anonymously and our specialists will help.
We’ll email you when a specialist replies.
An unexpected error occurred but we’re working on it. Please try again.
Provide details about your health concerns
Be short and to the point so specialists can give you a clear answer
Refer to people by name
Request price for services
Post offensive or abusive content
We moderate your questions and send them to doctoranytime specialists
If you enter your email, we’ll notify you when a specialist answers your question
Once your question receives an answer, we’ll post it in the related doctoranytime sections
Start a Video Consultation with a health specialist within 5 minutes
We’ll send you an email when a specialist responds.
Subscribe our Instant Care plan to access unlimited chat consultations and address your medical needs instantly.